I like the look of the pastry kaler putih kalu tengok cam rasa tak masak..tapie bila makan waahh..sedap dan rangup..alhamdullilah..
(*makes about 45pcs using S size tartlets mould)
Sweet Pastry 125g butter/margarine
60g icing sugar
1 biji telur (grade B) medium size
240g tepung gandum
Cheese Fillings
250g cream cheese
50g icing sugar
20g butter (softened)
1/2 sb lemon juice (*mama use lemon essence)
Blueberry pie fillings
Method:
1. Pukul mentega /margarine and icing sugar till creamy.
2. Then add telur pukul lagi. Then add in tepung dan gaulkan hingga sebati till membentuk
seperti doh.
3. Tekan dalam bekas tart.
4. Bakar at 180c for 15-20 mins. Dah sejuk baru keluarkan dari acuan.
*(note: bulat2 kan doh then using your fingertips...kemaskan/bentukkan dalam acuan tart then tekan dengan forks sebelum bakar).
2 comments:
when are you making some for me??
heheh...come for raya..I'll make some for ya' it's a promise
Post a Comment